Net zoals bij andere rijbewijzen moet je kennis hebben van de theorieregels.
Dit geldt ook voor het motorrijbewijs. Het grote verschil tussen de auto en de motor is de positie op de weg ten aanzien van markeringen, bochten en obstakels.

Via de rijschool bieden wij theorieboeken en oefenexamens aan, zodat jij de theorie kunt leren en uiteindelijk ook jouw theorie-examen kunt maken.

Hulp nodig bij het leren?
Mocht je bij zelfstudie bepaalde theorievragen hebben, dan kunnen wij als rijschool je hierbij een helpende hand bieden.

Vind je het lastig om zelf te studeren, kun je je ook aanmelden voor een goede theoriecursus bij TheorieCentrum in Eindhoven. Zij zitten 400 meter van het CBR af en bieden een goede cursus in 1,5 dag of 3 avonden aan om je te helpen.

Wat wel belangrijk is: voor het AVB examen hoef je geen theorie gehaald te hebben, mits je in het bezit bent van een autorijbewijs. Deze moet je wel gehaald hebben voordat we je AVD examen kunnen plannen.

Je hebt je theorie geleerd, en nu?
Als jij vindt dat je klaar bent voor je theorie-examen kun jij zelf het examen aanvragen bij het CBR.
Het theorie-examen voor de motor duurt ongeveer half uur.
Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.
Het examen bestaat uit vijftig (50) vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je mag maximaal 9 fouten hebben om te slagen.

De theorie blijft 1,5 jaar geldig.