Uiteindelijk word je beoordeeld op het rijden, binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en het rijden op de autosnelweg.

Voor ons de taak om jou op te leiden als motormuis i.p.v. autorijden met een helm op.

Dat houdt in dat we jouw beleving ga veranderen ten aanzien van snelheid, manier van waarnemen en positie op de weg!
En dat alles binnen het kader van de wet, waarbij we lekker actief gaan motorrijden daar waar mogelijk en waar niet mogelijk, we ons moeten aanpassen…
Zo vrij als een vogel…maar ook vogelvrij!!

Je proeft het al…een leuke actieve bezigheid puur gebaseerd op veiligheid.

Nadat je succesvol je AVD examen gehaald hebt, keren we samen terug naar de rijschool om daar nog even kort jouw rijopleiding te bespreken en wat je van de hele opleiding vond. Goede en verbeterpunten worden genoteerd, zodat wij weten wat we eventueel kunnen aanpassen in onze opleiding.

Als je in de getrapte rijopleiding* zit, krijg je, naast het rijden binnen bebouwde kom, buiten bebouwde kom en autosnelweg, ook 2 verkeersopdrachten (bijzondere verrichtingen).
De examinator heeft de keuze uit 4 verkeersopdrachten waarvan jij er 2 moet laten zien tijdens jouw examen.

De verkeersopdrachten kunnen zijn:
– Lopen met de motor
– Omkeeropdracht (Halve draai)
– Stapvoets rijden
– Wegrijden uit een parkeervak.

Als je in een niet-getrapte opleiding zit (geen eerdere motorcategorie gehaald hebt) krijg je alleen rijden binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en autosnelweg, zonder de verkeersopdrachten, omdat je hiervoor je AVB (bijzondere verrichtingen) al gehaald moet hebben.

Kort gezegd: presenteer jezelf als een verstandige motorrijd(st)er met vele voordelen, maar ook nadelen. Onderken dat, ga ermee om en alles komt goed.

*Je bent al in het bezit van een motorrijbewijs A1 of A2 en stroomt door naar de volgende.

Voorafgaand aan je examen krijg je een 4-tal vragen benoem en wijs aan over de motor. Dit heeft de BRAVOK. Onderstaand bestand geven we je mee en kun je doornemen om je alvast voor te bereiden.

Geslaagd? En nu? Neem je rijbewijs en pasfoto mee naar de gemeente om een nieuw rijbewijs aan te vragen. In sommige gemeenten kun je ook digitaal je aanvraag versturen via deelnemende fotografen! Zij sturen je foto en aanvraag naar de gemeente en je hoeft dan alleen je rijbewijs af te halen bij de gemeente. Of jouw gemeente meedoet en hoe je dat aanvraagt vind je hier:

https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen